De Sansevieria heeft de afgelopen jaren een enorme comeback gemaakt dankzij het hoge vintage gehalte. Daarbij is het ook nog eens een ijzersterke plant die heel makkelijk te verzorgen is.

Van saaie vensterbankvuller naar veelzijdige must-have.

De Sansevieria vindt zijn oorsprong in de droge gebieden van West-Afrika waar hij in de hete woestijn moest zien te overleven en zich ontwikkelde tot een ijzersterke plant. In de jaren 60 en 70 was de Sansevieria niet weg te denken uit oma’s interieur en vensterbanken van schoolklassen. Het was namelijk één van de weinige planten die de lange zomervakanties zonder verzorging kon overleven. Oersterk, maar ook vrij saai. Langzaam verdween de Sansevieria uit beeld, tot een aantal jaren geleden deze prachtige plant weer herontdekt werd. Nieuwe types met bijzondere kleuren en vormen ontstonden, waardoor de vraag weer enorm is toegenomen.

Vandaag de dag ziet u de Sansevieria veelvuldig terug op de werkvloer, doordat het een luchtzuiverende en makkelijke plant is met weinig eisen. Zet voor het ultieme Urban Jungle gevoel een verzameling verschillende Sansevieria’s bij elkaar of mix ze met andere stoere planten zoals de Dracaena. Liever een strakke en luxe uitstraling? Combineer dan de Sansevieria met een plantenbak uit de Baq Metallic collectie.