Hydrocultuur wordt veel toegepast in kantoren en andere zakelijke projecten, omdat het verzorgen van hydrocultuur zeer gemakkelijk is en veel tijd bespaart. In dit artikel hebben wij alle voordelen voor u op een rijtje gezet.

1. Gemakkelijk toedienen juiste hoeveelheid water en voeding
Een belangrijk voordeel is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingstoffen. Omdat de planten hun voeding opnemen vanuit het water, kunt u daar eenvoudig voedingstoffen aan toevoegen. En dankzij een handige watermeter is het waterpeil optimaal te controleren, waardoor u eenvoudig de juiste hoeveelheid water kunt geven.

2. Minder vaak water geven
De hydrokorrels kunnen water opnemen én geleidelijk afgeven aan de plantwortels. U hoeft de planten gemiddeld maar één keer per maand water te geven.

3. Geen verzuring of verstikking
Door de grove structuur van de korrel blijft het substraat luchtig en kunnen de wortels voldoende zuurstof opnemen. Hydrokorrels hebben een vaste structuur, waardoor u na verloop van tijd geen nieuwe korrels hoeft aan te vullen. Dit in tegenstelling tot plantenbakken met grondcultuur, dat langzaam slinkt en moet worden aangevuld met verse grond.

4. Gezonde plant
Het substraat is minder vatbaar voor ongedierte, schimmels en bacteriën. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een gezonde plant met minder kans op plantziektes.

5. Goedkoper op lange termijn
Hydrocultuur is iets duurder in aanschaf ten opzichte van grondcultuur, maar op lange termijn goedkoper omdat de planten over het algemeen wat sterker zijn en daardoor een langere levensduur hebben.